HYPNOSE HELPT ZOWEL VOLWASSENEN ALS KINDEREN VAN HET BEDPLASSEN AF

Door middel van hypnotherapie/hypnose kan je onbewuste getraind worden om wakker te worden als de blaas vol zit of dat de blaas gesloten blijft tot de volgende ochtend. Soms is niet de blaas waarop de therapie zich richt maar zijn er andere onbewuste processen die aandacht nodig hebben om van het bedplassen af tekomen. Hypnose biedt geen garantie maar er zijn goede resultaten mogelijk waarbij positieve droge nachten gerealiseerd zijn.

Bedplassen (bedwateren, enuresis nocturna) en hypnose

Bij bedplassen heb je last van onwillekeurige urinelozingen (enuresis) tijdens de slaap gedurende de nacht vanaf zes jaar en ouder. Van de 5-6 jarigen plast 1 op de 7 kinderen nog in bed. Van 6-9 jaar plast ca. 1 op de 10 's nachts in bed, van 9-12 ca. 1 op 20 en daarna, inclusief volwassenen, ca. 1 op 100.

Vaak is de oorzaak van bedplassen niet bekend. In slechts 2% van de gevallen is er een lichamelijke oorzaak, zoals urinewegonsteking, afwijking van de urine weg of suikerziekte. Jongens hebben vaker last van bedplassen dan meisjes en erfelijkheid zou ook een rol spelen.

Als je last hebt van bedplassen zorgt dat vaak voor verlies van zelfvertrouwen, is de kans groot dat je gepest wordt waardoor je je soms gaat isoleren of niet meer deelneemt aan sociale activiteiten. Je gaat niet meer naar slaappartijtjes, op kamp of voor de volwassenen onder ons, je durft niet te blijven slapen bij je partner of om op vakantie te gaan.

De regulieren behandelingen van bedplassen (vanaf 6 jarige leeftijd) zijn om het kind ’s nachts (goed) wakker te maken en dan te laten plassen. Ook kan een plaswekker worden ingezet die afgaat als de onderlegger nat wordt. En soms worden er medicijnen (Minrin) ingezet tijdens bijvoorbeeld logeerpartijtjes of vakanties. Maar dit zijn geen echte oplossingen omdat je niet leert om op natuurlijke wijze droog te blijven en te luisteren naar de natuurlijke signalen van het lichaam.

Kinderarts Arine Vlieger heeft veel onderzoek gedaan naar hypnose en bedplassen. Zij geeft aan dat er positieve resultaten zijn en dat hypnose voor veel kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) een oplossing kan zijn. Ook de universiteit van Michigan doet veel onderzoek naar hypnose en geeft aan dat het een veilige methode is waarvan geen bijwerkingen bekend zijn en daarmee een uitstekende methode is om van bedplassen (enuresis nocturna) af te komen.

Door middel van hypnotherapie/hypnose kan je onbewuste getraind worden om wakker te worden als de blaas vol zit of dat de blaas gesloten blijft tot de volgende ochtend. Maar er zijn nog andere mogelijkheden om van het bedplassen af te komen afhankelijk van wat er onbewust speelt.

Loop je al een tijdje rond met klachten, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.
Bel 023 - 7 43 29 43 of mail mij voor een afspraak.

Als je hypnotherapie of regressie therapie wil volgen heb je geen verwijzing nodig van een huisarts.
Hypnotherapie wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Via onderstaande link tref je een actueel overzicht aan van de vergoedingen door de diverse zorgverzekeraars van hypnotherapie.
Let hierbij goed op de gestelde voorwaarden.

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie

AGB code SQ Bewust 90.059955
Zorgverlenersnummer 90.100351
Lid van NBVH

 

SQ Bewust  
Theresialaan 1    
2212 AH Noordwijkerhout
(voorheen praktijk in Hoofddorp)
T 0252 - 70 25 50
E diana@SQbewust.nl
Volg mij op twitter @SQbewust

HYPNOSE HELPT BIJ

ROKEN Stop nu met roken met behulp van hypnose
HOOGTE VREES Heb je last van hoogtevrees? Of angst? Kabelbanen? Durf je niet meer te skieen?
AFVALLEN Moeite met afvallen? Altijd trek? Wel eens aan een hypnotische maagband gedacht?
STRESS Last van spanning? Ooit eraan gedacht dat hypnose je daarvan kan verlossen?!
NAGELBIJTEN Stop nu met nagelbijten door hypnose
BEDPLASSEN Hypnose kan helpen voor zowel volwassenen als bij kinderen
LALOFOBIE Spreekangst? Of andere angsten of fobieën? Meer durf en lef door hypnose