NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Ben je gelukkig?

Op mijn website staat een test met daarbij de vraag “wat is geluk?” Er zijn verschillende antwoorden mogelijk maar je scoort hoog als jouw antwoord zou zijn “als het leeg is in mijn hoofd”.

Wij leven in een drukke tijd en wij hebben veel aan ons hoofd, is het druk in je hoofd of misschien zit je hoofd wel helemaal vol. Hoe fijn zou het zijn als we even aan niets kunnen denken. Want als je aan niets denkt ontstaat er weer ruimte. Maar hoe doe je dat?

Mindfulness en meditatie is momenteel populair en we hebben daarbij allerlei verwachtingen wat het ons zal brengen. We beginnen met mediteren en dan komt het vanzelf wel goed. Maar daarmee draaien we de boel om. Boeddha geeft allereerst praktische instructies over hoe je je leven op orde brengt en houdt, over mededogen, over de juiste manier doen, denken en praten. Het is de bedoeling dat je aan de slag gaat, aan jezelf werkt en dan volgt pas als laatste de meditatie.

Toch merk ik dat het voor de meeste nog niet zo gemakkelijk is om te mediteren of om je hoofd leeg te maken en dan leer ik ze ZELF hypnose aan. Je leert het in minder dan 5 minuten en je kan het direct toepassen. Meditatie en zelfhypnose is de andere kant van dezelfde medaille.

Als je zelf hypnose toepast merk je dat je heerlijk ontspannen bent. Het is een snelle vorm van ontstressen. Het is goed voor je lichaam, geest en ziel. Talrijke studies en hersenscans tonen aan dat het helpt bij blijvende emotionele balans, voorkomen van depressies, het wekt medeleven op en vermindert pijn. Je krijgt meer focus waardoor je je niet meer laat afleiden tegelijkertijd ontdek je mogelijkheden en wordt je creatiever.

Het is fascinerend hoe flexibel je hersenen zijn en dat je door zelf hypnose je zelf een actieve rol speelt in het wijzigen van je hersenstructuren waardoor je welzijn en daarmee je levenskwaliteit en je GELUK verbeterd.

Wil jij ook je levenskwaliteit en je geluk verbeteren? Geef je dan op voor een cursus zelfhypnose. In 3 avonden ontdek je hoe makkelijk het is en waarbij ook praktische instructies over hoe je met jezelf aan de slag kunt gaan onbewust naar boven komen ;) De cursus begint op 21 januari 2016.

Ben je benieuwd naar de wetenschappelijke onderzoeken? Stuur mij een mailtje of laat een berichtje achter en ik stuur je lijsten met onderzoek en eventuele links.

Reacties

schreef

Ha Diana, mooi geschreven. Het is ook mijn ervaring dat mensen rustiger zijn, dus meer ontspannen en gelukkiger als hun hoofd leeg is. Maar er is (en zijn nog meer) ingrediënten voor geluk. Enthousiasme :-) bijvoorbeeld. En enthousiasme zie ik ook in waar jij mee bezig bent. Groetjes, Petra

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .