NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Doe jij mee aan de Quantified Self-hype?

Mijn focus ligt bij SQ maar heb je wel eens van QS gehoord?

Door QS (Quantified Self) integreer je technologie in je leven zoals bijvoorbeeld de stappenteller of verschillende apps om mobiel je gezondheid te checken. De apple IPhone IOS 8 komt met zelfs met een HealthKit  speciaal om allerlei aspecten van je gezondheid te checken, een beter eetpatroon te ontwikkelen of om fitter te worden.
Momenteel zijn er bijvoorbeeld apps die bijhouden hoe je slaapt en er zijn zelfs ingewikkelde toepassingen zoals het monitoren van je hart of je bloedsuikerspiegel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gemeten of bijgehouden worden met een mobiel apparaat dat is verbonden met internet

Juist omdat het kan en omdat de mogelijkheden er zijn houden steeds meer mensen zich bezig met “selftracking”. Ze houden dagelijks bij wat ze eten, hoeveel ze bewegen, wat hun bloeddruk is en zelfs hoeveel luiers ze verschonen. Met deze informatie hopen ze hiervan te leren, inzicht te krijgen en daardoor betere beslissingen te nemen.
Het zijn mooie ontwikkelingen waar ik mijzelf ook mee bezig houd. Ik heb van de week zelfs een bespreking gevoerd naar ontwikkeling QS (Quantified Self) want wij willen allemaal ons zelf verbeteren, energieker en fitter voelen.

Maar hoe komt het dan dat ondanks alle goede bedoelingen er zoveel mensen zijn die pijn en stress ervaren, die zich “down” en vermoeid voelen?
We willen meten, wij willen weten en daardoor zekerheid krijgen. Maar, zo zegt natuurkundige Heisenberg, kennis is altijd beperkt. Als we “x” van een feit of situatie kennen, weten we niets af van “y” en omgekeerd.

Dus wij kunnen onze stappen meten, hoe laat wij naar bed gaan bijhouden en hoe vaak wij de hond uitlaten maar wat weet je af van je innerlijk? Durf je jezelf onder ogen te zien? Wat zijn je diepste motieven? Meet je wel eens wat er bij je van binnen leeft? Want als je alleen leeft met QS (Quantified Self) zonder SQ (spirituele quotiënt/intelligentie) dan herken je vast één of meer van deze gevoelens: lusteloos, doelloos, angstig, stress, onzeker, vermoeid, depressief, onverantwoordelijk, onbetekenend etc.

Gebruik je je aangeboren spirituele intelligentie dan kan je leven met onzekerheid en ten aanzien daarvan een innerlijk evenwicht opbouwen. Je kunt een zinvol, gelukkig en succesvol leven niet ondanks maar dankzij onzekerheid. Juist omdat die onzekerheid omstandigheden creëert die je inspireert om te kiezen. Onzekerheid geeft juist vrijheid en bepaalt welke betekenis en verantwoordelijkheid je hebt ten opzichte van jezelf, de mensen om je heen en de wereld. Dus laat mij maar nog even in onzekerheid….

Heb je klachten zoals lusteloos, doelloos, angstig, stress, onzeker, vermoeid of depressief of wil je een zinvol, gelukkig en succesvol leven door je SQ te verhogen? Maak dan met mij een afspraak 0252 - 70 25 50 of mail diana@sqbewust.nl
Of ga met mij naar Frankrijk 12 t/m 19 september 2014 een gezellige vakantie week waarin je inzicht krijgt in je onbewuste processen en waar je SQ wordt verhoogd.

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .