NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Doodsbang om te spreken?

Glossofobie of lalofobie is een ziekelijke angst om te spreken in het openbaar. Je bent niet zomaar nerveus maar je krijgt een gevoel van paniek. Herken je dit? Je bent echt niet de enige. Ook Diana, Princess of Wales, had last van glossofobie. Het is van haar bekend dat zij d.m.v. hypnose van haar klachten is gekomen. Heb jij ook angst om voor een volle zaal of klas te staan? En zou je dit graag anders willen? Maak dan met mij een afspraak 0252 - 70 25 50 of stuur een e-mail

Lalofobie is afkomstig van het Griekse lalein (spreken) en fobos (angst).
In een gewone bekende situatie kan je praten (er is niets mis met je stembanden) maar zodra je voor de klas staat, in een groep moet spreken, tijdens een vergadering of voor een zaal, dan klap je dicht. Er komt geen woord meer uit.

Soms gebeurt het ook dat je spreekangst grotere vormen gaat aannemen. Je durft steeds minder en minder te spreken in een sociale omgeving. Je komt dan in een vicieuze cirkel van spreekangst terecht. En in sommige gevallen kan dit zelfs overgaan in een sociaal isolement omdat je sociale situaties gaat vermijden. Iedereen (75%) heeft eigenlijk wel in meer of mindere mate angst om in het openbaar te spreken. Wist je dat deze groep groter is dan de groep mensen die bang is voor de dood?

Als jij ook, in meer of mindere mate, last hebt van glossofobie of lafobie en wil je net als Lady Di je angst overwinnen? Vol zelfvertrouwen een groep willen toespreken? Je krachtig wil presenteren? Je mening durven te zeggen in gezelschap? Je stem wil laten horen? Bel dan 023 - 743 29 43 of mail

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .