NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Hypnotherapeut of Hypnose master?

Van de week had ik een journalist aan de telefoon van gezondheidskiosk.
Hij vroeg zich af wat het verschil is tussen een hypnotherapeut en een hypnotiseur/hypnose master.
Er zijn opleidingen waarbij je binnen enkele dagen een diploma/certificaat voor hypnose krijgt maar een therapeuten opleiding duurt 3 tot 4 jaar.

Met een geaccrediteerde therapeuten opleiding kan je je aanmelden bij een beroepsvereniging. Daarnaast ben je ook verplicht jaarlijks bijscholing te volgen en wordt er iedere 3 jaar bij het ministerie van justitie een verklaring van goed gedrag aangevraagd. Ook heb je medische basiskennis zodat je enige kennis hebt de werking van het menselijk lichaam, kennis van medicijnen en welke invloed dit heeft op je geest en lichaam. En of hypnose in combinatie met medicijnen of een andere aandoening verstandig wordt toegepast. De verzekeraars gaan alleen in zee met deze deskundige therapeuten zodat je eventueel in aanmerking komt voor vergoeding.

Iemand in hypnose brengen is een techniek die je in één dag kunt leren. In een paar dagen leer je verschillende hypnose technieken maar dan? Wat ga je doen als iemand in hypnose is? Stel dat iemand een trauma te verwerken heeft na een verkrachting, overlijden van een dierbare of diepe angsten kent. Leer je in een paar dagen om hier mee om te gaan of is daarvoor meer tijd/kennis nodig? Wat denk jij?
                                                     

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .