NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Val je in slaap?


Romantisch afgebeeld hè? Dit schilderij dateert uit 1878 en heet Nacht en Slaap. Nyx, de machtige Griekse godin van de nacht, zweeft over een donkere hemel met haar geliefde zoon Hypnos, de zachtaardige god van de slaap. Tegenwoordig is er niets romantisch meer aan maar big business voor de farmacie.

Een kwart van de Vlamingen gebruikt af en toe slaapmiddelen, antidepressiva of een combinatie van beiden. Dat blijkt uit een onderzoek van VRT Nieuws. Het aantal is het hoogst bij de 25- tot 45 jarigen. In Nederland heeft ook 25% last van slapeloosheid maar krijgt 8% ook daadwerkelijk een slaapmiddel voorgeschreven. Nederlandse huisartsen zijn terughoudend met het voorschrijven van slaapmiddelen omdat volgens de website van de NHG (Nederlands huisartsen genootschap) het effect van slaapmedicatie op de slaap alleen bij kortdurend gebruik is aangetoond. Als je een slaappil dus langer gebruikt werkt het niet meer. En al na 14 dagen heb je grote kans op gewenning en afhankelijkheid waardoor je het al snel moeilijk kan zijn te stoppen met het gebruik van slaapmiddelen (terwijl het nu al niets meer voor je doet).
Soms wordt er Melatonine voorgeschreven en dit heeft klinisch al helemaal geen relevant effect. Ook dit slik je dus voor niks en je slaapproblemen worden er niet mee opgelost.

Godin Nyx is verdreven door de vooruitgang en industrialisatie. Waar kan zij nog door de donkere hemel zweven als er zoveel licht vervuiling is? Haar zoon Hypnos is ook al vergeten en vervangen door een verslavende en op den duur niet werkende slaappil. Het slaapprobleem is tot een medisch probleem verklaard wat we denken op te lossen door een pil. De hedendaagse medische inzichten veronderstellen dat in de wereld van de slaap, er niets is om persoonlijk te onderzoeken. Maar onbewust weten we wel beter. We hebben het overdag te druk, last van stress en de onhoudbare verwachtingen van het moderne leven. We hebben we pijn en verdriet waardoor we ’s nachts blijven malen en piekeren. En daarbij komt vaak de frustratie en de hopeloosheid in de nacht; waarom we de slaap toch niet kunnen vatten en hoe gebroken we de volgende dag weer op zullen staan.

Verder is het niet nieuw dat de schadelijke gevolgen van chronische slaap verlies op het dagelijks leven enorm zijn. Slecht slapen beïnvloedt aanzienlijk onze productiviteit, veiligheid en ondermijnt onze lichamelijke gezondheid. Je hebt meer kans op chronische ontstekingen, cardiovasculaire (hart) aandoeningen, neurodegeneratieve (hersenen) aandoeningen, auto-immuunziekten, diabetes, obesitas, kanker en depressie.

Zorg dus voor een donkere slaapkamer zonder televisie zodat Nyx weer haar werk kan doen want zij doet niets liever dan door de donkere nacht zweven en haar zoon Hypnos brengt graag mensen in slaap. En als vader Hypnos al het werk doet zal zijn zoon Oneiroi mooie dromen brengen. Hoe fijn is dat?

Op het internet zijn allerlei slaap tips te vinden maar wil je weer op de natuurlijke manier de slaap uitnodigen? Overdag uitgeslapen, echt fris en helder zijn? Je weer fris en energiek voelen? Bel 0252-70 25 50 of mail voor een afspraak. Ik leer je zelf ontspanningshypnose om rustig in slaap te vallen en we gaan aan de slag met de bewuste en onbewuste stress van het alledaagse leven zodat je de oorzaak aanpakt waardoor je weer echte rust krijgt en de slaap als een geschenk van Hypnos mag ontvangen.
 

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .