NIEUWSGIERIG WAT MIJ BEZIG HOUDT?

Op mijn weblog schrijf ik over dingen die ik mee maak of die mij bezig houden.
Natuurlijk hoop ik dat mijn blogs met veel plezier gelezen worden maar ik ben ook benieuwd waar JIJ graag een artikel over zou willen lezen. Of misschien heb je een vraag die ik via mijn blog voor je kan beantwoorden. Laat het mij weten door op een blog te reageren.

Als je op een blogtitel klikt krijg je het volledige verhaal te lezen en laat daar je reactie achter.

Waar zie jij als een berg tegenop?

Een paar maanden geleden was ik op een feestje en daar kreeg ik een briefje in mijn hand
“Help mama naar de top”.
De moeder van Thomas, Christan, Roseanne en Matthias gaat 30 januari a.s. de Kilimanjaro beklimmen. Het doel is natuurlijk de top te bereiken; dat is fantastisch en dat gaat lukken door de gedachte, de spirit,  om 200 Warchild-kinderen een vreedzame toekomst te bieden.
Met de juiste positieve gedachte, verbeeldingskracht en toewijding kan je bergen verzetten.

Kan jij bergen verzetten of waar zie jij juist als een berg tegenop?
En welke gedachte kan jou helpen om je doel te bereiken?
Tip 1: Denk positief                                 “Gedachte kracht”
Zullen negatieve gedachtes zoals “dat kan ik niet, daar ben ik te stom voor of dat is toch niks voor meisjes” je helpen of zullen positieve gedachtes je helpen? Vaak zijn negatieve gedachtes lang geleden eens tegen je gezegd door je vader, moeder of een leraar. Daarna ben je deze gedachtes gaan herhalen en uiteindelijk ook gaan geloven.

Tip 2: Verbeelding                             “Wie zich niks verbeeld is niks”

De hersenen zijn, in tegenstelling tot wat meestal wordt gedacht, plastisch en kunnen veranderen. Je negatieve gedachtes kunnen dus ook veranderen. Onderzoek heeft aangetoond dat na 8 weken meditatie de structuur van de hersenen al is veranderd. Bij zelfhypnose gaat dit zelfs nog sneller. Stel je dus voor dat je je persoonlijke berg overwint. Dat je aan de top staat. Dat je het wèl kan. Dit noem je mentale repetitie of visualisatie. Verbeeld je dat je de top bent. Voel de wind en ruik de frisse berglucht, zie hoe het is om daar te staan om je doel te hebben bereikt. Fantaseer zo echt mogelijk zodat je hersenstructuur verandert en jij zelf verandert. Want hoe zal jij je gedragen en wat ga je uitdragen als je gelooft dat je de top haalt?

Tip 3: Toewijding                                     “Actie geeft reactie”
Het is dus niet zo dat nieuwe gewoontes, vaardigheden of gedrag, niet meer te leren zijn na een bepaalde leeftijd. Het hangt af van de discipline, het verlangen en toewijding. Het vereist actie. Als je op de bank blijft hangen gebeurd er niets. Door één keer proberen leerde je toch ook niet fietsen?!!. Toewijding, actie en doen! Iedere keer weer. Denk je dat mensen die de top (op welk gebied dan ook) hebben gehaald in een rechte lijn naar boven zijn gewandeld? Natuurlijk niet, dat is gebeurd met vallen en iedere keer weer opstaan en doorgaan maar wel het met geloof dat ze succesvol zullen zijn.

Mijn toewijding is er op gericht om mensen de middelen aan te reiken om zich voorbij hun ingebeelde grenzen te brengen zodat ze persoonlijke bergen overwinnen.

Tot slot hierbij het bankrekeningnummer van Roos van Duijn.
Voor € 12,- help je een Warchild en help je “mama” naar de top.
NL15ABNA0519394356.
Want verbeeld je eens hoe mooi zou het zijn als 200 Warchild kinderen een veilige omgeving hebben en de kans hebben om een vreedzame toekomst op te bouwen. Kom in actie!

Reageer

Recente reacties

Schrijf je hier in hier als je mijn nieuwste blogs wil ontvangen.

Meer over mij weten?

Vertel mij over welke onderwerpen je in mijn blog zou willen lezen.
Momenteel schrijf ik wat mij bezig houd en wat ik mee maak in mijn praktijk (uiteraard rekening houdend met mijn geheimhoudingsplicht). Wil je meer van mij, Diana Vergouwen-Koenekoop weten klik dan hier .