OOK LADY DI HAD LAST VAN
GLOSSOFOBIE OF LALOFOBIE

Glossofobie of lalofobie is een ziekelijke angst om te spreken in het openbaar. Je bent niet zomaar nerveus maar je krijgt een gevoel van paniek. Herken je dit? Je bent echt niet de enige. Ook Diana, Princess of Wales, had last van glossofobie. Het is van haar bekend dat zij d.m.v. hypnose van haar klachten is gekomen.
Heb jij ook angst om voor een volle zaal of klas te staan? En zou je dit graag anders willen?
Maak dan met mij een afspraak per mail of bel 023 - 7 43 29 43

Wat denk je; zijn er meer mensen bang voor de dood dan voor spreken in het openbaar?

Lalofobie is afkomstig van het Griekse lalein (spreken) en fobos (angst).
In een gewone bekende situatie kan je praten (er is niets mis met je stembanden) maar zodra je voor de klas staat, in een groep moet spreken, tijdens een vergadering of voor een zaal, dan klap je dicht. Er komt geen woord meer uit.

Soms gebeurt het ook dat je spreekangst grotere vormen gaat aannemen. Je durft steeds minder en minder te spreken in een sociale omgeving. Je komt dan in een vicieuze cirkel van spreekangst terecht. En in sommige gevallen kan dit zelfs overgaan in een sociaal isolement omdat je sociale situaties gaat vermijden. Iedereen (75%) heeft eigenlijk wel in meer of mindere mate angst om in het openbaar te spreken. Wist je dat deze groep groter is dan de groep mensen die bang zijn voor de dood?

Als jij ook, in meer of mindere mate, last hebt van glossofobie of lafobie en wil je net als Lady Di je angst overwinnen? Vol zelfvertrouwen een groep willen toespreken? Je krachtig wil presenteren?
Je mening durven te zeggen in gezelschap? Je stem wil laten horen?
Maak dan met mij een afspraak per mail of bel 023 - 743 29 43

SQ Bewust  
Theresialaan 1    
2212 AH Noordwijkerhout
(voorheen praktijk in Hoofddorp)
T 0252 - 70 25 50
E diana@SQbewust.nl
Volg mij op twitter @SQbewust