KEN JIJ OOK IEMAND DIE NAGELBIJT?

Het is vaak een onbewust proces. Voordat ze het doorhebben zitten ze al met hun vingers in hun mond. Maar ook als ze het wel doorhebben blijven ze bijten; tot bloedens aan toe. Je kan alleen op je nagels afbijten (onychofagie) maar ook je teen nagels (podofagie). Als je stukjes zacht weefsel, vingertoppen of nagelwallen afbijt dan heet die onychotillomanie. Maar hoe het ook heet, het is lastig en ook gevaarlijk als je het doet. Er kunnen namelijk bacteriƫn overgedragen worden en daardoor infecties ontstaan. Maar ook je kaakgewrichten hebben te lijden als je jarenlang op je nagels bijt.

Wat doet de nagelbijter als hij geen nagels bijt?

Sommige onderzoeken claimen dat het om een zenuwtrek gaat, dwangmatige gewoonte, imitatie, verveling, frustratie, stress, ongeduld of perfectionisme. Maar wat de onderzoekers er ook van vinden er zijn ondertussen wel 600 miljoen nagelbijters in de wereld die waarschijnlijk liever verzorgde nagels hebben.

Ben jij een nagelbijter? En zou je het anders willen doen? Verzorgde nagels? Gave handen?
En ben je je niet bewust dat je het doet? En als je het je wel bewust bent wil je het stoppen?

Stop nagelbijten nu voorgoed met behulp van hypnose
Het maakt niet uit of je groot bent of klein, jong of oud; als je je nagels bijt en je wil daarmee stoppen maak dan met mij een afspraak per mail of bel 023-7432943

SQ Bewust  
Theresialaan 1    
2212 AH Noordwijkerhout
(voorheen praktijk in Hoofddorp)
T 0252 - 70 25 50
E diana@SQbewust.nl
Volg mij op twitter @SQbewust